Natuurlijk licht bruin brood met pompoen en zonnebloempit
Traditioneel bruin brood met farine de meule T80 een typische franse meelsoort. (tarwe)
Wit spelt brood met maanzaad, teff, chiazaad, amarant, lijnzaad en quinoa.
Natuurlijk meergranen grof met
zonnebloempit, soja, sesamzaad, rode gierst, maïs, lijnzaad en maanzaad.
Rogge desembrood,
vast van structuur.
Zeer donker compact meergranen brood.
10% minder koolhydraten.
Desem bevat 10% minder koolhydraten. het zetmeel wordt verderafgebroken door het lange fermentatieproces en hoe langer het brooddeeg “onderweg” is, hoe minder koolhydraten je overhoud.
De kruim is vaster, je moet hierdoor beter kauwen. daardoor komt er meer speeksel vrij wat de vertering bevordert en sneller een verzadigd gevoel geeft.
Betere vertering.
Door de lagere pH van het brood wordt de opnamesnelheid van de koolhydraten vertraagt waardoor er minder pieken in de bloedsuikerspiegel ontstaat. Dit verschil is één de belangrijkste veroorzakers van diabetes type 2.
Brood afkomstig van deeg met een langzame rijs bevat aanzienlijk minder fytinezuur. En dat zou bevorderlijk zijn voor de opname van mineralen. E-nummervrij en vrij van melkderivaten